555 66 369
E-P 9:00-21:00
E-post:

Uudised



Pisut pidulikumas võtmes kartulipannkoogid hapukoore ja kalamarjaga

Jõulukuul võib toidud ka pisut pidulikumasse vormi sättida. On ju ikkagi advendiaeg! Üheks võimaluseks on valmistada kartulist pisikesi pannkooke ja neid siis hapukoore ja kalamarjaga serveerida. Meie armas kartul on kohati tänamatult vähe tähelepanu saanud ja tegelikult on tegemist igati mõistliku ja tervisesõbraliku valikuga. Kas teadsid näiteks, et kartul on väärtuslikuks kaaliumiallikaks? Üks keskmise suurusega kartul katab pool sinu päevasest kaaliumivajadusest. Lisaks sellele on kartuli kiudainerikas vili, mis aitab sinu seedimist vilkana hoida. Kartulis on ka palju magneesiumi ning B6 vitamiine, mis aitavad tagada sinu keha hea töövõime ning on olulised tasakaalustatud toitumise seisukohalt. Kartulipannkooke koos kalamarja ja kalaga süües tagad ka selle, et omega-3 rasvhapete tasakaal kehas piisav oleks. Lisaks sellele on see lihtsalt väga maitsev suutäis.

Kogus: 2-le

300 g kartuleid (või 300 g valmis kartulipüreed)
Võid
Soola ja pipart
1 muna
1 sl spelta- või tavalist nisujahu (vajadusel ka rohkem)
Hakitud värsket tilli või murulauku

Õli praadimiseks

Serveerimiseks hapukoort, kalamarja, hakitud värsket tilli või murulauku, soolatud või külmsuitsutatud lõhet või forelli.

Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees kuni need on pehmed. Kurna ja tambi siis pudruks. Lisa võid ja maitsesta soola-pipraga. Jahuta. Lisa kartulipüreele 1 muna ja esmalt 1 sl spelta- või tavalist nisujahu. Lisa ka hakitud ürte. Sega kõik läbi. Kui tainas tundub liiga vedel, võid veel veidi jahu lisada.  Kuumuta pannil õli ja tõsta siis teelusikatäite kaupa pannile tainast väikesed pätsikesed. Prae mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta pannilt, jahuta veidi ja serveeri siis hapukoore, kalamarja, värske hakitud tilli või murulaugu ja soovi korral ka külmsuitsu- või soolalõhega. 

Retsepti autor: Tuuli Mathisen
Retsepti koostisosad leiad siit: https://www.barbora.ee/otsing?q=retsept31219

Kartuli, heeringa ja kodujuustusalat keedetud munaga

See salat on midagi hästi lihtsat ja samas alati toimivat neile, kes heeringast lugu peavad. Heeringas kuulub Eesti köögi juurde ja siin ei ole vist kellelgi vastuväiteid. Kas aga teadsid, et heeringas ei ole mitte ainult tõhus soolane suutäis, vaid on ka väga väärtuslikuks kvaliteetseks valguallikaks, milles on esindatud nii vitamiin B12, D-vitamiini kui ka omega-3 rasvahappeid. Liisaks võib nimetada veel mineraalainetest seleeni ja rauda. Kõik need ained on olulised keha normaalseks funktsioneerimiseks ja hästi toimivaks ainevahetuseks. Näiteks on heeringas sisalduv seleen on looduslik ja väga tõhus antioksüdant. Heeringas on ka ohtralt omega-3 rasvhappeid. Nende rasvhapete piisav kogus on oluline nii üldise tervise kui eriti südame-veresoonkonna hea tervise tagamiseks. Piisav kogus omega-3 rasvhappeid aitab kehas kontrolli all hoida põletikulisi protsesse ja on seetõttu oluline viiruste hooajal heas töökorras immuunsüsteemi tagamiseks.

Kombineeri heeringas üheks tõhusaks ja toitvaks salatiks koos keedetud kartuli, muna, kodujuustu, sibula ja kergelt sidruniga marineeritud värske kurgiga. Juurde paku krõbedaks röstitud musta leiba ja midagi mõnusamat on keeruline ette kujutada.

Kogus: 2-le

200 g kodujuustu

200 g heeringafileed

2 kartulit, keedetuna

1 punane sibul, õhukeste poolratastena

2 muna, keedetuna

2 lühikest kurki, õhukeste laastudena (kasuta kartulikoorimisnuga)

Salatirohelist

Veidi hapukoort

Värsket tilli

Soola ja pipart

Serveerimiseks näkileiba või leivatšipse

Soovi korral hapukoort või majoneesi.

Alusta esmalt kurgisalati valmistamisest. Selleks tõmba kartulikoorimisnoaga kurgist õhukesed ribad. Tõsta need kaussi, puista peale hakitud värsket tilli, soola ja sidrunimahla. Jäta veidikeseks seisma.

Keeda mune 5-6 minutit, kuni need on poolpehmed. Tükelda heeringas, kartul ja sibul.

Säti taldrikule salatirohelist. Sinna paele jaota kodujuust, heeringas, kartulid, poolitatud muna ja sibul. Säti taldrikule ka kurgisalat. Puista kõik üle hakitud tilliga, maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.

Soovi korral võid juurde pakkuda hapukoort või majoneesi.


Retsepti autor: Tuuli Mathisen
Retsepti koostisosad leiad siit: https://www.barbora.ee/otsing?q=retsepto


Vitamiinipommist hapukapsasalat pomelo ja granaatõunaseemnetega

Pealetungival viiruste hooajal tuleb teha pisut täiendavaid pingutusi, et keha vastupanuvõimet turgutada ja immuunsüsteemi heas töökorras hoida. Heaks nipiks on sellisel ajal võimalikult palju C-vitamiini sisaldavaid toite tarbida ning kindlasti võiks igapäevasele toidulauale kuuluda ka probiootilised toidud. Meie oma hapukapsas on üheks selliseks imerohuks, mis aitab tänu piimhappebakteritele meie oma keha häid baktereid võitlusvalmina hoida. Teatavast on hästi toimiva immuunsüsteemi üheks võtmesõnaks hea tervise juures olev bakterite koloonia, kes siis haigustekitajaga võitlema peavad asuma, kui viirused ründavad. Kuumutamata kujul hapukapsast süües lisad oma toidulauale probiootilisi baktreid, kes toetavad sinu kehaomaseid soolebaktereid. C-vitamiinist pungil pomelo ja granaatõun lisavad omalt poolt veel korraliku vitamiinilaksu ja nii võid kindel olla, et iga viirus sind küll murda ei suuda. 
Kogus: 4-le
500 g hapukapsast
1 pomelo
1 punane greip
1 granaatõun
2 sl vedelat mett
3 sl oliiviõli
Puhasta pomelo ja greip kelmetest ja tükelda suupärasteks tükkideks. Puhasta granaatõun seemnetest. Tõsta kaussi hapukapsas, pomelo ja greip. Sega omavahel mesi ja oliiviõli ja kalla siis salatile peale. Sega läbi ja maitsesta lõplikult. Vastavalt sellele, kui hapu on hapukapsas lisa mett. Magus maitse aitab haput maitset tasakaalu sättida. 

Retsepti autor: Tuuli Mathiisen
Retsepti koostisosad saad osta siit: https://www.barbora.ee/otsing?q=salatiretsept

Toekas võileib kodujuustu, krevettide ja värske kurgiga

Vahel võib võileib olla kergema eine rollis, kui kiirel päeval ei ole mahti suurt pannitäit toitu valmistada või soovid lihtsalt toitvat vahepala. Siin einevõileivas annab kodujuustule lisamaitset värske kurk ja hakitud till, kreemisust lisab majonees ja kirsiks tordil on mahlane krevett. Selline võileib sobib hästi õhtusöögiks, kui see on nihkunud liiga hiliseks ja ei soovi enam süsivesikuterohket einet süüa. Nii kodujuust kui krevetid on süsivesikuvaesed ja valgurikkad toidud. Kodujuustu happeline keskkond aitab samas valke paremini seedida. Kodujuustust saad ka kaltsiumi, samas kui krevetid varustavad su keha oomega-3 rasvhapetega, mis on südame-veresoonkonna heaks terviseks üliolulised. 

Kogus: 1-le

100-150 g kodujuustu
1-2 sl majoneesi või hapukoort, soovi korral
1 lühike kurk, tükeldatuna
Värsket tilli, hakituna
1 viil tumedat rukkileiba 
100 g krevetisabasid, koorituna (võiks olla see toode https://www.barbora.ee/toode/kulm-keed-krevetid-30-40-fish-port-225-g)
1-2 küüslauguküünt, tükeldatuna
Oliiviõli
Soola ja pipart
Sega kodujuust hapukoore või majoneesi ning tükeldatud värske kurgi ja tilliga. Soovi korral maitseta soolaga. Tõsta kõrvale. Rösti leib rösteris krõbedaks. Tõsta leivale kodujuustu-kurgi salat. 
Kuumuta pannil oliiviõli, viska sinna sisse tükeldatud küüslauk ja kuumuta küüslauguses õlis kiirelt krevetisabasid, kuni nad on läbi kuumenenud. Tõsta pannilt, nõruta üleliigne rasv, maitsesta soola ja pipraga ning säti kodujuustuleibadele. Serveeri kohe. 
Retsepti autor: Tuuli Mathisen


Barbora puuviljasalat
Pole lihtsamat moodust oma keha töökorras hoida ja viirushaigusi ennetada, kui hoolitseda selle eest, et igapäevases toidus oleks piisavalt vitamiine. Meie toidulauale peaksid kuuluma erinevad värvilised puu- ja köögiviljad ja mida suurem on nende variatiivsus, seda parem, sest erinevad viljad sisaldavad erinevaid vitamiine.
Hetkel on parasjagu hurmaa, viinamarjade ja granaatõunte hooaeg. Need viljad on täisküpsed ning seega magusad ja mahlased. Seetõttu tasuks neid evilju süüa igapäevaselt ja erinevaid puuvilju ning marju omavahel kombineerides.
Üheks nutikaks nipiks on valmistada puuviljasalatit, mille maitseid saab siis mõnusaks koosluseks tuunida laimimahla, õhetava mündi ja magusa mee toel. Sellist puuviljasalatit sobib süüa niisama või lisada soovi korral kas siis jogurtit, kohupiima või jäätist. Mõnus ja maitsev on see igal juhul. Siia salatisse sobib kombineerida erinevaid hooajalisi vilju – lisaks neile, mis siin retseptis toodud ka õuna, pirni, banaani, melonit, apelsini, greipi, arbuusi, jõhvikaid, pohli, maasikaid, vaarikaid või muud meelepärast.
VAJALIKUD KOOSTISOSAD LEIAD SIIT:
Autor: Tuuli Mathisen


Kuumuta pannil õli. Tõsta horisontaalselt poolitatud ehk õhemaks lõigatud kanafilee kuumale pannile ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga. Veendu, et filee on läbi küpsenud. Selleks võid kõige paksemasse osasse noaga väikese lõike teha. Eralduma peaks värvitut läbipaistvat mahla. Kui lihamahl on roosa, küpseta fileed veel veidi aega. Tõsta kõrvale ja piserda soovi korral peale veidi sidrunimahla. Hoia soojas. 
Salati valmistamiseks sega kausis tükeldatud jääsalat, kurk, kirsstomatid ja redis. Sega salativiljad oma lemmiku salatikastmega. Jaga taldrikute vahel.  Tõsta peale kodujuust. Lõika kanafilee ribadeks ja tõsta salatitaldrikule. Viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga ja väiksemaks rebitud basiilikuga. Serveeri kohe. 
VAJALIKUD KOOSTISOSAD LEIAD SIIT:
Autor: Tuuli Mathisen


Sega esmalt kokku salatikaste. Selleks sega mesi sidrunimahla, soola ja pipraga ning nirista siis pidevalt segades juurde oliivõli. 
Sega spinatilehed umbes poole salatikastmega läbi ja säti taldrikule. Lisa taldrikule ka viilutatud hurmaa, punane sibul, granaatõunaseemned, kitsejuust ja pekaanipähklid. Nirista peale ülejäänud salatikaste ja viimistle soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri kohe.
VAJALIKUD KOOSTISOSAD LEIAD SIIT:
Autor: Tuuli Mathisen 


Kuumuta poti põhjas õli ning hauta hakitud sibulat mõned minutid. Lisa tükeldatud kartul ning õisikuteks eraldatud lillkapsas. Kalla peale kuum puljong, lase keema tõusta, alanda siis kuumust ning keeda umbkaudu 15 minutit, kui köögiviljad on pehmed. Lisa potti spinat ja lase minut-paar supil keeda. Sulata supi sisse lusikatäite kaupa ka sulatatud juust ja sega, kuni juust on sulanud. Püreesta supp blenderis või saumikseriga supp ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga Serveerides puista peale kõrvitsaseemneid.
VAJALIKUD KOOSTISOSAD LEIAD SIIT:
Autor: Tuuli Mathisen


Tursamakasalatiga võileivad
Haki tursamaks, muna, sibul ja avokaado. Sega kõik ühtlaseks. Lisa hakitud tilli ja maitsesta soola ja pipraga. Säti värske või röstitud saia või leivaviilu peale. Soovi korral säti kõige peale veel vutimuna või ka näiteks kurki või tomatit. 
VAJALIKUD KOOSTISOSAD LEIAD SIIT:
Autor: Tuuli Mathisen






Salat pirni, viinamarjade, pistaatsiapähklite ja sinihallitusjuustuga
Sega esmalt kokku salatikaste. Selleks sega omavahel sidrunimahl, mesi, sool ning pipar. Lisa segades oliiviõli kuni moodustub ühtlane kaste. 
Tõsta kaussi rukola, viilutatud pirnid ja viinamarjad. Nirista peale salatikaste ja sega kõik läbi. Tõsta taldrikule või salatikaussi ja lisa sinna ka sinihallitusjuust, pistaatsiapähklid ja jõhvikad. Serveeri kohe.
VAJALIKUD KOOSTISOSAD LEIAD SIIT:
Autor: Tuuli Mathisen




Esmalt rösti paprikad. Selleks puhasta ja poolita paprikad, piserda neid oliiviõliga ning rösti siis eelkuumutatud ahjus 220-230 kraadi juures lõikepind allpool 20-30 minutit, kuni paprikate nahk tumedaks tõmbab. Tõsta ahjust, pane kaussi, kata kauss toidukilega ja jäta umbes 10-ks minutiks seisma. Nii eraldub paprikatelt tumedaks tõmbunud koor ja neid on lihtne koorida. Koori paprikad ja aseta purustajasse või köögikombaini. 
Kui kasutad granaatõunamahla, kuumuta see kastrulis keemiseni, alanda siis kuumust ja keeda vaiksel kuumusel, kuni mahla kogus on vähemalt poole võrra kokku keenud. Jahuta ja lisa siis vajalik kogus röstitud paprikatele. Võid selle asemel kasutada ka valmiskujul granaatõuna kontsentraati Naršarabi või hoopis naturaalselt või sidruniga palsamikreemi. 
Lisa paprikatele ka ülejäänud ained ja töötle mass ühtlaseks. Muhammara peaks jääma pisut tükiline ehk siis ära liialt hoogsalt püreesta, vaid kasuta pigem „pulse“ režiimi. Maitsesta määre soolaga ja vajadusel lisa sidrunimahla või granaatõunamahla kontsentraati, kui magusat maitset napib. 
Serveeri erinevate krõbeleibade, soolaste küpsiste või ka tükeldatud köögiviljadega. Säilita jahedas. 
OSTA KOOSTISOSAD SIIT:
Autor: Tuuli Mathisen





FOTOKONKURSS

Kampaania tingimused:

Kampaania periood: 17.09.2019 - 20.10.2019

Auhind on 100€ ostukorv Barborast

Mis tegema peab?

- Kasuta kampaania perioodil Barbora teenust

- Tee Barbora kogemusest üks pilt (lähene loovalt, mida rohkem emotsiooni seda parem)

- Lae oma pilt kampaania postituse kommentaari Barbora Facebookis või saada oma pilt: foto@barbora.ee e-mailile.

- Postita pilt oma sotsiaalmeedias (Facebook või Instagram) ja lisa häshtag #BarboraLifestyle ning selleks, et ka meie seda pilti näeksime lisa ka link @barbora.ee

- Võta sugulased, sõbrad, tuttavad ja võõrad omale appi ning hakka oma pildile (kommentaarile) “like” koguma.

- 25.10.2019, kell 12:00 lööme hääled (like’d) lukku ja kuulutame välja võitja

- Võitjaks saab see, kelle pilt kogub kõige enam "meeldimisi" (like).

- 25.10.19 - 27.10.19 võtame võitjaga ühendust, et täpsustada kuidas auhind üle anda. Barbora Facebooki leht: https://www.facebook.com/barboraeesti




Kinkekood saadetakse Teile al 50€ tellimuse saatelehega (saatelehe alumisel real on kirjas teie kinkekood, mida saate kasutada Apollo kinos Ülemiste kinopiletite eest maksmisel).
Kinkekood kehtib ainult Apollo Kino Ülemistes.
Kinkekoodi on võimalik kasutada kinopiletite ostmiseks perioodil 09.09-18.10.19, v.a teisipäevadel ning eriüritustel
Kinkekoodi ei saa kasutada toodete eest tasumiseks ega jagada mitmeks osaks.
Kinkekoodi saavad kasutada ainult Apollo klubilised, kes on ennast enne ostu sooritamist tuvastanud, kas iseteeninduses, kassas ID-kaardiga ja/või „Minu ID“ skännerimisel, kodulehel sisse logimisel oma kasutajatunnusega.
Kinkekoodi kasutamiseks tuleb valida meelepärane seanss ning seejärel piletitüübiks „2=1“. Kinkekoodi realiseerimiseks tuleb kood sisestada vahetult enne tasumise kinnitamist kinkekaardi koodi lahtrisse.
Kinkekoodi saab ostukorvis kasutada vaid üks kord ühe piletipaari ostuks. Juhul, kui soovitakse osta rohkem pileteid, tuleb ostu sooritada mitu korda.
Kinkekoodi on võimalik kasutada nii Apollo Kino kodulehel, app’is kui ka kohapeal iseteeninduses.







Valmista esmalt kruubid. Selleks pese kruubid kuuma veega ja kurna siis sõelal. Sulata poti põhjas veidi võid lisa kruubid ning kuumuta segades mõni minut. Kalla juurde ca 3-4 dl kuuma vett või puljongit, maitsesta vajadusel soolaga ja sega läbi. Hauta kaane all vaiksel tulel 40–45 minutit ehk kuni kruubid on pehmed. Kui soovid keetmisaega lühendada, siis leota kruupe enne keetmist mõned tunnid kuni üle öö. Nii keevad kruubid juba paarikümne minutiga pehmeks. Kruubid võid ka eelnevalt valmis keeta. 

Supi valmistamiseks sulata potipõhjas keskmisel kuumusel või. Tõsta sinna sisse hakitud roheline sibul ja hauta vaiksel kuumusel mõned minutid. Kalla juurde rohelised herned, kartul ja puljong ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda ca 10-15 minutit, kuni kartul on pehme. Püreesta supp saumikseriga. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Siidisema tulemuse saavutamiseks võid supi nüüd läbi sõela veel ajada.
Tõsta peekoniribad pannile ja prae mõlemalt poolt krõbedaks. Tõsta kõrvale ja tükelda vajadusel väiksemaks. Soovi korral võid peekonist pannile sulanud rasvas ka keedetud kruubid läbi kuumutada, nii saavad kruubid ka mõnusa peekonimaitse juurde.
Serveerides tõsta taldrikule kulbitäis hernesuppi ja säti sinna peale krõbedat peekonit ja kruupe. Puista peale veel hakitud rohelist sibulat ja serveeri kohe. Naudi!
OSTA KOOSTISOSAD SIIT:
Autor: Tuuli Mathisen


Eesti Vabariigi aastapäev läheneb ja kilu ning kama on sel päeval aukohal kõikidel pidulaudadel. Traditsiooniline kiluvõileib musta leiva ja munaga on loomulikult ületamatu kooslus. See on peaaegu et püha roog, mille maitse on meie geneetilisse koodi talletunud ja mille järele kaugel elavad eestlased valulikku igatsust tunnevad. 

Uuemal ajal on kiluleiba hakatud sobitama ka magusmaheda hernekreemiga. See on samuti väga mõnus kooslus, mis lisaks maitseuuendusele aitab ka silmailu pakkuda oma erkrohelise hernekreemi ja kirka munakollase kooslusega. Kiluvõileiva uuemast ja vanemast variandist inspireerituna sai aga kokku komponeeritud kihiline leivatort, kus kokku neli erivärvilist korrust – must leib, kollane munavõi, roheline hernekreem ja valge kodujuustu-kiluvaht. Kõik mõnusad kodused toorained ja suurepäraselt kokku hakkavad maitsekooslused. Vaatamata sellele, et tort on mitmekihiline, ei ole selle valmistamine liiga keeruline. Koostisained peaksid olema ka suurema vaevata leitavad. Eriti siis, kui kasutada Barbora veebipoodi, kus boonusena tuuakse kott vajalike koostisainetega sulle ukse taha ja koogitegu võibki alata.
 

Valmista esmalt mustast leivast tordipõhi. Selleks jahvata köögikombainis must leib peeneks puruks. Sega sulatatud võiga ja küüslaugupulbriga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. 
Munavõi jaoks keeda mune ca 8 minutit, jahuta kiirelt külma vee all, koori ja sega tükeldatud võiga. Maitsesta soolaga. Kui munavõi tundub liiga kuiv, lisa ka veidi majoneesi. Laota mustast leivast tordipõhjale. 
Hernekreemi jaoks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Kalla sinna sisse rohelised herned ja lase keema tõusta. Keeda ca 3-5 minutit, jahuta siis sõelal külma vee all. Töötle köögikombainis koos toorjuustu ja tilliga ühtlaseks kreemiks. Maitsesta vajadusel soolaga ja kui segu tundub liiga paks, võid veidi rapsiõli lisada. Laota munavõikihile.
Viimase, kilu-kodujuustukihi jaoks, vahusta esmalt koor. Võid kodujuustu köögikombainis peenemaks töödelda, kui eelistad peenema struktuuriga kihti. Võid kasutada ka teralist kodujuustu. Sega kodujuust vahustatud koore, tükeldatud kilufileede ja hakitud rohelise sibulaga. Maitsesta soolaga ja sidrunimahlaga. Tõsta želatiinilehed külma vette ligunema. Kuumuta potis veidi koort või piima ja tõsta sinna sisse nõrutatud želatiinilehed. Sega kuni želatiin on lahustunud. Tõsta paar lusikatäit kodujuustu-kiluvahtu kastrulisse lahustunud želatiinimassi sisse ja sega kiirelt läbi (see järk-järguline segude ühendamine aitab ennetada želatiini klompitõmbamist). Kalla nüüd želatiinisegu kodujuustu-kiluvahu juurde ja sega kõik ühtlaseks. Kalla saadud mass hernekreemi peale. Tõsta tort jahedasse vähemalt kolmeks-neljaks tunniks, kuni pealmine kiht on tarretunud.
Kaunista keedetud vutimunadega, kilufileede ja murulauguga. Vutimune keetes on tark kasutada taimerit. Keevasse vette tõstetud vutimunad keevad parajaks 2 minuti ja 40 sekundiga. Jahuta munad kohe jääkülma vee all. 
OSTA KOOSTISOSAD SIIT:
Retsepti autor: TUULI MATHISEN 





Lihtsa valmistuskäiguga ja samas küllusliku maitsega täiesti jahuvaba šokolaadikook kaunistab iga pidulauda ja rõõmustab kõiki armsaid sõbrapäeva hommikul.

Kirsiks sellele küllusliku maitsega šokolaadikoogile on vaarikakaste tooretest sügavkülmutatud vaarikatest ning eriti mõnusaks teeb kogu koosluse vanillijäätis. Tumeda šokolaadi, värskete suvemarjade ja kreemise vanillijäätise kooslus on midagi sellist, mis suudab ka halli argipäeva päikeseliseks ja rõõmsaks muuta.



1. Sulata kastrulis vaiksel kuumusel või koos šokolaadiga.
2. Sega ühtlaseks ja jahuta veidi.
3. Lisa munad ükshaaval segades s.t. sega enne eelmine muna šokolaadi-võisegu sisse, kui järgmise lisad.
4. Lisa mandlijahu, suhkur ja kohv. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 20-24 cm läbimõõduga koogivormi.
5. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadi juures ca 25 minutit. Kook võib keskelt veidi vedel jääda, nii ongi mahlasem. Seega ära küpsetamisega üle pinguta.
6. Jahuta enne serveerimist.
7. Tõsta mõned terved vaarikad kõrvale kaunistamiseks. Vaarikakastme jaoks püreesta vaarikad koos suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks püreeks.
8. Suru läbi sõela, et saaksid ühtlase seemneteta kastme. Võid koogist lõigata tavapärased sektorid või kasutada küpsise- või piparkoogivorme ja lõigata sõbrapäeva märgistamiseks jahtunud koogist südamekujulised tükid.
9. Serveeri kooki jahtunult koos vaarikakastme ja vanillijäätisega.
OSTA KOOSTISOSAD SIIT:
Retsepti autor: TUULI MATHISEN